Itt a brit kémek napi jelentése az orosz-ukrán háborúról

Háború Ukrajnában: Az oroszoknál gyenge a fegyelem, romlik a morál. Megjelent a brit hírszerzés legfrissebb napi jelentése a Twitteren. 

2022. május 30., 11:31

Szerző:

  • Oroszország komoly veszteségeket szenvedhetett el a tisztek körében, főként az alacsonyabb rangú beosztottaknál. 
  • A nagy arányú veszteség csak súlyosbítja a hadseregben most is tapasztalható problémákat. Ma már zendülések sem ritkák a katonák között, ami valószínűleg csak még tovább rombolja majd a morált, a fegyelem pedig még gyengébb lesz.
  • A jelentés másik megállapítása, hogy az orosz seregben ma már az alacsonyabb rangú tisztek is részt vesznek a taktikai műveletekben, emellett a dandár- és zászlóaljparancsnokok is ott vannak a frontvonalon. A britek szerint a tisztek így próbálják javítani egységeik teljesítményét.

 

 

(Kiemelt kép: Mariupol 2022. április 12-én, Alexander NEMENOV / AFP)

 



Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.