Indiának nem tetszik Elon Musk űrkutató cége

Az embereket és a céget is felszólította az indiai kormány.

2021. november 28., 07:47

Szerző:

Az indiai kormány azt tanácsolta az embereknek, hogy ne iratkozzanak fel a Starlink Internet Services-től, amely a milliárdos Elon Musk SpaceX űrkutatási vállalatának részlege, mivel nem rendelkezik működési engedéllyel az országban, írja a Reuters.

Egy pénteken késő este kiadott kormányzati közlemény szerint a Starlinket felszólították, hogy tartsa be a jogszabályokat, és azonnali hatállyal tartózkodjon „a műholdas internetszolgáltatások Indiában való foglalásától/nyújtásától”.

A Starlink november elsején jegyeztette be vállalkozását Indiában, megkezdte a reklámozást, és a kormány szerint már megkezdte szolgáltatásának előértékesítését is.

A Starlink a Reuters e-mailjére válaszolva ennyit közölt az üggyel kapcsolatban: „No comment for now”, azaz „Egyelőre nem kommentáljuk”.

Egyre több vállalat indít kis műholdakat egy alacsony Föld körüli pályán keringő hálózat részeként, hogy minimális késleltetésű szélessávú internetszolgáltatásokat nyújtson világszerte, különös tekintettel azokra a távoli területekre, amelyeket a földi internet-infrastruktúra nehezen ér el.

(Kiemelt kép: Elon Musk Washingtonban 2020. március kilencedikén. Fotó: Yasin Ozturk / Anadolu Agency via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.