India: majdnem 80 ezer új beteg egyetlen nap alatt

2020. augusztus 28., 20:27

Szerző:

Indiában rekord számú, 77 266 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában - közölte az indiai egészségügyi minisztérium pénteken.

A fertőzöttek száma ezzel mintegy 3,39 millióra nőtt. A halálesetek száma 1057-tel emelkedett 61 529-re.

Az indiai rendőrség emellett használt maszkok és gumikesztyűk erősödő feketepiacával kénytelen megbirkózni. Navi Mumbai városában a helyi rendőrség közlése szerint 3,8 millió egyszer használatos gumikesztyűt foglaltak le feketekereskedőktől, akik a védőfelszereléseket megmosták, megszárították, majd újracsomagolva eladták volna.

A bűnözők több tonna használt kesztyűt halásztak ki a kórházak veszélyes hulladékából. Szubhas Nikam rendőrségi szóvivő szerint közvetítőkön keresztül azonban már több ezer ilyen kesztyűt értékesítettek alacsony árakon. Mint mondta, négy gyanúsítottat vádolnak csalással és fertőző betegség terjesztésével.

A kelet-indiai Bihár államban az egészségügyi hatóságok közlése szerint több hasonló bandát is felszámoltak, amelyek szintén kórházak szemeteseiből származó maszkokat értékesítettek. Több razzia során mosott és újracsomagolt maszkok ezreit foglalták le a hatóságok.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.