Így változik a beutazás Romániába keddtől

Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár közölte a részleteket.

2022. január 31., 17:55

Szerző:

Románia egyszerűsítette és egységesítette a beutazási feltételeket: keddtől megszűnik az országok járványügyi – vörös, sárga, zöld jelzésű – kockázati besorolása, és bárhonnan érkezne egy utas az országba, annak függvényében küldik karanténba, hogy rendelkezik-e érvényes Covid-igazolvánnyal.

A beutazókat a koronavírus elleni teljes beoltottságot, a fertőzésből az utóbbi fél évben történt kigyógyulást vagy a 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet tanúsító védettségi igazolás mentesíti a karanténkötelezettség alól.

Aki ezen feltételek valamelyikének teljesülését nem tudja az európai uniós – vagy másutt kiállított, ennek megfelelő – Covid-igazolvánnyal bizonyítani, annak egységesen ötnapos karanténba kell vonulnia – részletezte a járványügyi operatív törzs (CNSU) hétfői határozatát Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár.

(Kiemelt kép: Nő sétál maszkban Bukarestben 2020. április másodikán. Fotó: Daniel Mihailescu / AFP)

Caj Jing-ven tajvani elnök szombaton lemondott a kormányzó Demokratikus Haladás Pártja (DPP) vezetéséről, miután pártja több fontos helyen vereséget szenvedett a helyhatósági választáson.