Hatszáz eurós fizetéssel tűzoltó-gyakornoki állást kapott a hős afrikai gyermekmentő menekült

2018. május 30., 13:09

Szerző:

Mint aról mi is megemlékeztünk, a Maliból illegális bevándorlóként Franciaországba érkező Mamoudou Gassama a hétvégén halált megvető bátorsággal felmészott mászott fel egy lakóház negyedik emeletére, hogy megmentsen egy erkélyről lógó kisgyereket.

A hír ez egész világsajtót bejárta, a hősnek Párizs polgármestere, Anne Hidalgo, majd Emanuel Macron elnök is gratulált; Macron és hivatala már a hét elején sejtette, Franciarország annyira hálás 22 éves fiatalembernek, hogy valószínűleg megkapja a tiszteletbeli állampolgárságot, sőt egy tűzoltói állást is kilátásba helyeztek neki.   

Zoom a Guardian nyomán most arról számolt be, hogy a francia tűzoltókat is lenyűgözte Gassama tette, ezért

tízhónapnyi gyakornoki státust ajánlottak neki, ami egyrészt kb. 600 eurós havi fizetést, illetve három hónap múlva francia állampolgárságot is ér majd számára.

A párizsi Seine-Saint-Denis kerületi tűzoltóság vezetője elmondta, főleg azért támogatja Gassama állampolgárságát, mert

„Segített valakinek a veszélyben, ami nem túl gyakori a mi társadalmunkban.”

Íme, a tűzoltóság videója:

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.