Nem szólt előre a magyar kormány Brüsszelnek a határok lezárásáról

Csak hétfő délután jelezték az Európai Bizottságnak, hogy másnaptól kizárólag indokolt esetben léphetnek külföldiek az országba.

2020. augusztus 31., 14:44

Szerző:

Múlt pénteken volt egy videókonferencia a határellenőrzésekkel foglalkozó hatóságokkal, és nem érkezett jelzés arról, hogy bármilyen változás várható a magyar határon - mondta újságírói kérdésre Adalbert Jahnz, a Bizottság schengeni övezettel kapcsolatos ügyekért felelős szóvivője. 

A szóvivő  azt is elmondta, az EB csak hétfő délután kapott értesítést a magyar kormánytól az intézkedésről, amelynek részleteit ezért még vizsgálják.

A Bizottság pozíciója világos, a határzár nem számít hatékony intézkedésnek a járvány elleni küzdelemben, hangsúlyozta a szóvivő. (Euronews)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.