Hamis vakcinával oltottak

Önjelölt vakcinafejlesztőre bukkant a rendőrség.

2021. november 28., 09:09

Szerző:

A német rendőrség feloszlatott egy illegális oltási kampányt a lübecki repülőtéren, írja a Welt. Fennáll a gyanú, hogy a vakcina nem engedélyezett. A repülőtér tulajdonosa Winfried Stöcker orvosdoktor, aki saját vakcinát fejlesztett ki.

 A lübecki rendőrkapitányság szombat este jelentette be, hogy fennáll a gyanú, hogy az oltóanyag nem engedélyezett, és így a gyógyszertörvény értelmében a tulajdonos bűncselekményt követ el. Feltehetően ötven embert oltottak be vele, mielőtt a rendőrség és a városi közbiztonsági szolgálat leállította az akciót.

Amikor a rendőrség délután három óra körül kiérkezett, nyolcvan embert találtak a repülőtér épülete előtt, mások pedig már beözönlöttek. A „regisztrációs helyiségben” körülbelül 150 oltásra vágyó ember tartózkodott. A tájékoztatás szerint az oltást egy erre a célra előkészített irodahelyiségben végezték. A reptéren ez időben nem volt légi forgalom.

A tisztviselők oltási mintákat, használt fecskendőket és oltási listákat foglaltak le, illetve felvették a jelenlévők személyes adatait. További részleteket egyelőre nem árulnak el a nyomozásról – tették hozzá.

(Kiemelt képünk illusztráció: A koronavírus miatt bevezetett korlátozások ellen tüntet egy férfi Münchenben, 2020. november 1-jén, Németországban. Fotó: Christof STACHE / AFP)