Halálra taposták egymást az emberek a mérkőzés alatt – videó

Legalább nyolcan haltak meg hétfőn Kamerunban.

2022. január 25., 08:19

Szerző:

Legalább nyolc halálos áldozata van annak a tömegpániknak, amely az Afrika-kupa Kamerunban rendezett hétfői mérkőzése alatt történt, írja a BBC.

Az egészségügyi minisztérium az AFP hírügynökségnek megerősítette, hogy egy gyermek is életét vesztette.

A tragédia a hazai csapat Comore-szigetek elleni meccsének idején történt, amikor nagyjából ötvenezren szerettek volna bejutni a stadionba. A koronavírus-járvány miatti szigorítások értelmében viszont ennél jóval kevesebb jegyet adtak el. A stadion előtt kialakult tumultusban egymást taposták halálra az emberek, a halálesetek mellett számos súlyos sérültet is kórházba szállítottak a Telex szerint.

Az Olembe Stadionhoz közeli Messassi kórházba legalább negyvenen vannak, többek állapota válságos. Az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) közleményében azt írta, vizsgálják, mi történt, és amint több részlet derül ki, tájékoztatni fogják a közvéleményt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Christophe SIMON / AFP)

Tegnap 20:20

Fehéroroszországban négy hónappal Oroszország Ukrajna elleni háborújának megindulása után a helyi független sajtó tudomása szerint egyre többen kapnak katonai behívóparancsot, ezzel összefüggésben az ukrán vezérkar csütörtökön „rejtett mozgósításról" beszélt.

Tegnap 20:05

Törökország újból megvétózhatja a finn és a svéd NATO-csatlakozást, amennyiben a két ország nem teljesíti a háromoldalú megállapodásban rögzített vállalásait - közölte a török elnök az észak-atlanti szövetség madridi csúcstalálkozóját lezáró sajtótájékoztatóján.

Tegnap 19:51

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.