Kiszúrt egy tóba süllyedt autót a Google Mapsen, kiderült, hogy egy 22 éve eltűnt férfi holtteste van benne

2019. szeptember 13., 11:18

Szerző:

Egy több mint két évtizede eltűnt férfi holttestének maradványait találták meg egy vízbe süllyedt autóban Floridában. Az eset érdekessége, hogy a Google Maps alapján találtak rá - írja a BBC.

William Moldt 1997. november 7-én tűnt el, miután egy bárban ivott. Az ekkor 40 éves, csöndes férfi nem volt nagy társasági ember, nem is számított nagyivónak, de aznap azért lecsúszott pár ital. Este fél tíz körül felhívta a barátnőjét, és azt mondta, lassan elindul hazafelé, de ezután soha többet nem hallottak róla.

A férfit ezután a rendőrség is kereste, de nem jutottak semmire. Idén augusztus 28-án azonban kaptak egy bejelentést, hogy Wellington városának egyik tavában van egy autó. Miután a hatóságok kihúzták a kocsit, emberi maradványokat találtak benne, egy héttel később pedig azonosították is az elhunytat. A 22 éve eltűnt William Moldt volt az.

Fotó: Google Maps

Mint kiderült, az elsüllyedt autót egy korábban ott lakó illető szúrta ki, amikor a Google Earth-ön pásztázta a környéket.

A rendőrség szerint a férfi elveszítette az irányítást az autó felett, és belevezetett a tóba.

Érdekesség, hogy a helyről már 2007-óta van felvétel, de eddig senkinek sem tűnt fel, hogy a tóban rejtőző autó. A rendőrségi szóvivő egyébként nem tud arról, hogy a kocsit az interneten szúrták volna ki, azt mondta, egy szomszéd vette észre.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.