Holtan találták a megkínzott német-izraeli Shani Loukot

Shani Loukot a Supernova fesztiválról rabolta el a Hamász  – közölte az izraeli külügyminisztérium.

2023. október 30., 17:10

Szerző:

A Sky News beszámolója szerint a 22 éves Shani Loukot Shani Loukot a Supernova fesztiválról vitték el a fegyveresek, miután október 7-én megrohamozták a helyszínt, és több száz embert megöltek. A lányról egy videó is terjed az interneten, amelyen félmeztelenül, arccal lefelé egy fegyveres férfiakkal teli teherautó hátuljában látható.

A minisztérium közleménye szerint a fiatal nőt „a Hamász terroristái megkínoztak és körbehurcolták Gázában. Elképesztő borzalmakat élt át”

(Kiemelt kép: Egy megemlékezésen résztvevő a német-izraeli nő, Shani Louk arcképét tartja kezében a brit miniszterelnök hivatalos rezidenciája bejáratával szemben Londonban 2023. október 9-én. HENRY NICHOLLS / AFP)

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

2024. május 20., 07:31

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.