Felrobbantották egy olasz diplomata autóját Athénban

Felgyújtották, majd ennek hatására felrobbant egy olasz diplomata autója Athénban. A robbanásban nem sérült meg senki, viszont gyanúsítottja sincs a támadásnak.

2022. december 3., 13:54

Szerző:

Az olasz nagykövetségen dolgozó Susanna Schlein olasz diplomata, Elly Schlein húga autóját felrobbantották Athénban péntek kora reggel. – írta az Index.

Az autó teljesen megsemmisült, egy másik jármű pedig megrongálódott. Az autót egy gyújtószerkezettel gyújtották fel a diplomata házának garázsában. Az incidensben senki sem sérült meg. Giorgia Meloni szolidaritását fejezte ki a tisztviselőnek, valamint aggodalmát és együttérzését. A támadás „valószínűleg anarchista volt” – tette hozzá közleményében. A támadást az olasz külügyminiszter is elítélte.

A támadásnak jelenleg nincsen gyanúsítottja, és egyetlen terrorista csoport sem vállalta magára a felelősséget.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Piero CRUCIATTI / AFP)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.