Facebookon kér segítséget a székelyudvarhelyi polgármester

Arra vár választ, hogy találkozzon-e Márki-Zay Péterrel vagy sem.

2021. október 20., 06:07

Szerző:

A Facebookon kérdi Gálfi Árpád az udvarhelyiektől, hogy fogadja-e Márki-Zay Pétert.

„A tegnap kaptam egy levelet, amelyet Márki-Zay Péter úr nevében írt az egyik munkatársa – írja a transindex.ro. A levél szerint Hódmezővásárhely polgármestere (aki vasárnap estétől a magyarországi ellenzék miniszterelnök-jelöltje is) egy kisebb erdélyi körút keretében szeretné meglátogatni városunkat és szeretne személyesen velem is találkozni. Erre a levélre kellene mielőbb válaszolnom” – fejtegeti Gálfi, hozzátéve:

„megvan a személyes véleménye azokról, akik „Gyurcsány Ferenccel képesek összefogni”.

Majd magába száll, és azt írja, hogy „tudatában vagyok annak, hogy polgármesterként nem a saját meggyőződésemet kell képviselnem, nem a magánvéleményem szerint kell cselekednem,

hanem a székelyudvarhelyiek, vagy azok többségének véleményét, akaratát kell képviselnem.” És arra kéri az udvarhelyieket, hogy mondjanak véleményt: fogadja-e Márki-Zayt vagy sem?

A Telex szemlézte az írást, meg is kereste Márki-Zay csapatát, amitől választ is kaptak. Kiderült belőle, hogy az erdélyi körút régóta tervben van, a hódmezővásárhelyi önkormányzat szervezi, és alapvetően testvérvárosi látogatásokat jelent, de nem kizárólagosan. Gálfi Árpád polgármesternek köszönik a posztját, mivel felhívta a figyelmét Márky-Zaj erdélyi körútjára, és így akár több emberhez is eljuthatnak. 

 

(kiemelt kép: Gálfi Árpádnak, a Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) közös jelöltjének (b) gratulál polgármesterré történő megválasztásához egy férfi Székelyudvarhelyen.  Fotó: Haáz Sándor /MTI)