Exporttilalomra készülnek az oroszok

Az orosz mezőgazdasági minisztérium azt javasolja a kormánynak, hogy fél évre tiltsa meg a durumbúza exportját.

2023. november 1., 19:13

Szerző:

Az orosz mezőgazdasági minisztérium azt javasolja a kormánynak, hogy fél évre tiltsa meg a durumbúza exportját – közölte a TASZSZ szerdán. Oroszország a világ vezető búzaexportőre, de durumbúza-termelése és -kivitele csekély.  A mezőgazdasági minisztérium javaslatában az áll, hogy a tilalmat december 1-jén kellene életbe léptetni 2024. május 31-éig, illetve a tilalom nem vonatkozna a kormányhatározatok alapján nemzetközi humanitárius segítségnyújtás céljából exportált durumbúzára, továbbá mentesülne a tilalom alól a fehéroroszországi kivitel is – írja az ATV.

(Kiemelt képünkön: Vladimir Putyin, Oroszország elnöke, 2017. február 2-án. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)

07:41

Maros megyét Kolozsvár alá sorolnák be, míg a magyar többségű Kovászna és Hargita Brassóval kerülne egy közigazgatási egységbe, amennyiben életbe lépne a tervezett román gondolatkísérlet.

07:23

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy „Allah Akbar”. Rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították és a helyszínen őrizetbe vették – közölte Gérald Darmanin belügyminiszter.