Észak-Korea tárt kapukkal várja az orosz turistákat

Négy év után feloldja a határzárat Észak-Korea, elsőként orosz turisták mehetnek az országba.

2024. január 12., 11:49

Szerző:

Egy orosz turistacsoport tagjai lehetnek az elsők, akik Észak-Koreába látogathatnak a koronavírus miatt még 2020-ban életbe léptetett határzár óta – írja a Népszava. A Reuters azt írja, hogy a február 9-én induló négynapos utazást egy vlagyivosztoki székhelyű ügynökség hirdette meg, és még decemberben szervezték, amikor az Észak-Koreával határos Primorszkij régió kormányzója Phenjanba látogatott. A turistacsoport tagjai az észak-koreai fővárosba, valamint egy síközpontba is ellátogatnak majd. Az orosz látogatás különleges körülmények között zajlik majd. 

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptemberben találkozott egy Kelet-Oroszországban tartott csúcstalálkozón, ahol a nemzetközi szankciók ellenére ígéretet tettek az a gazdasági, a politikai és a katonai együttműködés mélyítésére.

(Kiemelt képünkön: A Sputnik ügynökség által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (r) kezet fog Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel (l) a Vosztocsnij kozmodromban, az Amur régióban tartott találkozójukon 2023. szeptember 13-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető egyaránt megérkezett az oroszországi Távol-Keleten található Vosztocsnij kozmodromhoz - jelentették az orosz hírügynökségek szeptember 13-án, a tervezett tárgyalások előtt, amelyek fegyverüzlethez vezethetnek. Fotó: Mikhail METZEL / POOL / AFP)