Előzetes letartóztatásba helyezték a lengyel iskolai késes támadás gyanúsítottját

Bírósági döntés alapján három hónapos előzetes letartóztatásba helyezték pénteken azt a 18 éves fiatalembert, aki két nappal korábban a gyanú szerint késsel megsebesített három diákot a közép-lengyelországi Kadzidló középiskolájában.

2023. december 1., 19:57

Szerző:

A támadót, Albert G.-t több ember ellen elkövetett gyilkossági kísérlettel gyanúsították meg, miután szerdán az előzetes vizsgálatok szerint az egyik tanteremben megkéselte két diáktársát – egy fiút és egy lányt –, majd az iskolából menekülve egy harmadik diákra is rátámadt. Ahogy arról beszámoltunk, a támadó behatolt a közép-lengyelországi Kadzidló középiskolájának egyik tantermébe, ahol egy lányt hason, egy 18 éves fiút pedig nyakon szúrt. Az iskolából menekülve egy harmadik személyre is rátámadt, kórházi kezelést nem igénylő sebesülést okozva neki. 

A két sebesült diáknak a kiérkező tűzoltók elsősegélyt nyújtottak, majd légimentők kórházba szállították őket. A gyanúsítottat a rendőrök a helyi stadion közelében találták meg, miután megpróbált öngyilkosságot elkövetni. Könnyebb sebesülésekkel őt is kórházi kezelésre vitték, majd csütörtökön kihallgatták.

Ügyészségi közlés szerint Albert G. „részben beismerte” a neki tulajdonított bűntett elkövetését, vallomásának részleteit azonban a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem ismertették. A három megsebesített diákot továbbra is kórházban ápolják.


Az Albert G.-nek tulajdonított bűntettért legalább 15 éves, de akár életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Unsplash / Markus Spiske)

Ukrajna 2024-ben nemcsak védekezik az országot támadó orosz hadsereg ellen, hanem új ellentámadást is készít elő – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a FoxNews amerikai hírtelevíziónak az ukrajnai frontvonal közelében adott interjújában, amelyet az Ukrajinszka Pravda hírportál pénteken szemlézett.

Kötelező lesz a Putyinnal készített két órás interjú elemzése és oktatási használata az orosz iskolákban. Putyin mondanivalója annyira jelentős oktatási forrás, hogy társadalomismeret, történelem, irodalom, számítástechnika és az idegen nyelvű órákon is javallott azt elemezni.