Rendkívüli: Ekkorra érhet véget a háború Zelenszkij tanácsadója szerint

Két szcenáriót vázolt fel az elnöki hivatal tanácsadója.

2022. március 15., 07:48

Szerző:

Május elejéig megszülethet a megállapodás a békéről – mondta a BBC szerint Olekszij Aresztivocs, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója. Véleménye szerint ekkorra fogyhatnak el Oroszország erőforrásai ahhoz, hogy fenntartsák a háborús helyzetet. Az elnöki hivatal tanácsadója szerint két lehetséges kimenetelt vázolt fel az elkövetkező hónapokra.

„Vagy nagyon gyorsan, egy-két héten belül létrejön egy békemegállapodás, csapatkivonásokkal együtt, vagy megpróbálnak összekaparni néhányezer önkéntest, mondjuk szíriaiakat egy második fordulóra, és ha őket is bedaráljuk, akkor április közepére vagy április végére megállapodás születik”

– mondta Arestovics személyesen nem vesz részt az Ukrajna és Oroszország közötti tárgyalásokban. Mindezt annak hatására jelentette ki a tanácsadó hogy a Pentagon szerint Oroszország megpróbál szíriaiakat toborozni, hogy Ukrajnában harcoljanak.

(Kiemelt kép: EyePress News / EyePress / AFP)

 

14:21

Felépült a 186 kilométer hosszú acélkerítés a lengyel-fehérorosz határon. Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő ebből az alkalomból csütörtökön az ukrajnai háború előjelének nevezte a tavaly ősszel Minszken át Lengyelországba tartó migrációs hullámot.