Éhhalált halt édesanyja vegán diétája miatt a 18 hónapos fiú

A kisfiú alig volt nyolc kiló, amikor éhhalált halt. 

2022. augusztus 30., 14:41

Szerző:

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek egy 38 éves, szigorú vegán étrendet követő floridai nőt, miután bűnösnek találták emberölés vádjában 18 hónapos fia halála miatt, aki éhhalált halt – írja az rtl.hu. A másfél éves Ezra O’Leary mindössze 7,7 kilogrammot nyomott és akkora volt, mint egy átlagos hét hónapos gyerek, amikor 2019 szeptemberében holtan találták a család floridai otthonában.

Ez a gyerek nem evett. 18 hónap alatt halálra éheztették

– jelentette ki a Sheila O'Leary tárgyalásán az ügyészség egyik vezetője, aki szerint az édesanya és a kisgyerek apja nem adott elég ételt Ezrának.  

A házaspár a gyerek halála után a rendőröknek azt mondták el,  hogy szigorú vegán étrendet követ az egész család, és a másfél hónapos gyerek csak nyers gyümölcsöket és zöldségeket kapott, valamint anyatejet.

A tárgyaláson szakértők számoltak be arról, hogy a kisgyerek nem kapta meg a megfelelő fejlődéséhez szükséges tápanyagokat, és proteinhiánytól szenvedett. A gyerek holttestét megvizsgáló orvos kijelentette, hogy Ezra „szörnyű állapotban” volt, és egyértelműen alultáplált volt: a hátán minden egyes csont kiállt, látszódott az összes bordája és szemei be voltak süllyedve a koponyájába, írj az rtl.hu.

A férj és feleségének két másik közös gyereke is van, egy hároméves és egy ötéves, akik a hatóságok közlése szerint szintén alultápláltak voltak. A nőnek egy korábbi kapcsolatából volt egy 11 éves gyereke is, aki korábban az apjának ítéltek, szintén alultápláltsága miatt.

A nő férje ellen szintén emberölés vádjával indítottak eljárást, de az ő ügyében még nem hoztak döntést.

(Fotó: Unsplash)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.