Egy kabuli hotel közelében is robbantottak

A képviselő szerint robbantás vagy tűzpárbaj volt a hotelnál.

2021. augusztus 26., 17:50

Szerző:

Alicia Kearns, a brit külügyi és nemzetbiztonsági stratégiai bizottság egyik tagja azt nyilatkozta, hogy sokan megsérültek egy kabuli hotel közelében történt robbantásban vagy tűzharcban. A hotelban az Egyesült Királyság végzi az Afganisztánban élő britek és áttelepítésre jogosult afgánok adminisztrációját. A konzervatív képviselő a Twitteren azt írta, attól tart, a merényletek megakadályozzák a mentéseket.

 

 

(Kiemelt kép: Az amerikai légierő által közreadott képen amerikai katona afgánokat szállít be egy C-17 Globemaster III amerikai katonai teherszállító repülőgépbe a kabuli Hamid Karzai Nemzetközi Repülőtéren 2021. augusztus 24-én. Az Egyesült Államok és szövetségesei a légi kikötőn keresztül menekítik ki a külföldi állampolgárokat és a velük együttműködő afgánokat, miután az iszlamista tálibok elfoglalták Afganisztán csaknem egészét. Fotó: Tayépr Crul / MTI/AP/Amerikai légierő)

Vlagyimir Putyin ellen tavaly óta elfogatóparancs van érvénybe, ami eléggé behatárolja azt, hogy az orosz elnök mely országokba látogathat el büntetlenül.