Égett a kórház, de az orvosok folytatták a nyitott szívműtétet

Elektromos hiba okozhatta a tüzet. A páciens és az orvosok is jól vannak. 

2021. április 2., 16:13

Szerző:

Égett a kórház, de egy csapatnyi orvos – fittyet hányva a veszélyre–  tovább operált és sikeresen befejezett egy nyitott szívműtétet, miközben a tűzoltók a lángokat oltották Oroszországban – írja az AFP. Az eset az orosz Blagovescsenszk városában történt, a jelentések szerint valamilyen elektromos probléma léphetett fel.

A tűz a faszerkezetű tetőn csapott fel, a füst az épületbe is dőlt. A tűzoltók hatvan beteget menekítettek ki a kórházból. Közben viszont nyolc orvos egy földszinti műtőszobában épp egy nyitott szívműtétet végzett, amit be is fejeztek.

„Ezt az embert meg kellett mentenünk, és ezért megtettünk mindent” – mondta a kardiológiai osztály vezetője. A tűzoltók közben azon dolgoztak, hogy a füst ne érje el a műtőt. Az operáció után a beteget az égő épületből átszállították egy másik kórházba.

Az oltásról videó is készül, amit itt nézhet meg.

(Kiemelt képünk csupán illusztráció, nem a helyszínen készült, fotó: pixabay)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.