Ismét feltörték Trump Twitter-fiókját, állítja egy informatikus

Úgy tűnik, az elnök komolyan gondolta, hogy ismét naggyá tenné Amerikát.

2020. október 22., 21:41

Szerző:

Köztudomású, hogy Donald Trump aktív Twitter-felhasználó. Az amerikai elnök a jelek szerint mégsem aggódja túl a fiókja védelmét, annak ellenére, hogy 2016-ban egy holland információ-biztonsági szakértő, Victor Gevers már feltörte az oldalát - írja az Index

Gevers a napokban úgy döntött, ismét megméretteti magát. A szakértő most a „brute force” módszerét választotta: addig próbálkozott a különböző jelszavakkal, amíg bent nem találta magát Trump fiókjában. 

Geversnek egyébként nem kellett sokáig találgatnia,

az ötödszöri próbálkozásra ugyanis belépett a fiókba. 

A roppant bonyolult jelszó a „maga2020!” volt, amelyből a „maga” kifejezés a Trump által gyakran használt „Make America Great Again” („Tegyük ismét naggyá Amerikát”) kampányszlogenjét jelenti. 

Gevers a De Volkskrant című lapnak azt nyilatkozta, hogy arra számított, néhány sikertelen belépési kísérlet után kitiltja a rendszer, de nem így történt. Gevers szerint az, hogy ilyen könnyen be tudott lépni az amerikai elnök fiókjába, azért történhetett meg, mert az elnök olyan alapvető biztonsági intézkedéseket sem alkalmazott, mint a kétlépcsős azonosítás.  

A Twitter tagadja, hogy bármi ilyesmi történt volna.