Donald Trump több intézkedését is visszavonták vagy felülvizsgálják Bidenék

A teljes munka azonban több hónapig vagy akár évekig is eltarthat mostantól.

2021. június 5., 14:46

Szerző:

Biden már választási kampányában megígérte, hogy visszaállítja azokat a szigorú szabályokat, amelyeket Trump eltörölt, vagy amelyeken enyhített az energiaipari lobbinak kedvezve. Ez a munka azonban több hónapig vagy akár évekig is eltarthat mostantól.

Donald Trump kormányának szóban forgó öt intézkedését a szövetségi hal- és vadvédelmi szolgálatok vizsgálják felül. Ezek között van olyan, amely a veszélyeztett fajok élőhelyének kijelölésére vonatkozik, és olyan, amely meghatározza a szövetségi hatóságok intézkedési jogkörét. A vadvédelmi szolgálat egyúttal

visszaállítja azokat az eszközöket, amelyekkel az újonnan veszélyeztetettnek minősített fajokat lehet sürgősen megvédeni.  

Az élőhelyek kijelöléséről szóló, visszaállított törvényi részek megakadályozhatnak vagy korlátozhatnak energiaipari fejlesztéseket, mint például a bányászatot vagy az olajfúrást.

(Kiemelt kép: Official White House Photo by Lawrence Jackson)

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.