Díszdoktori címet kap Bukarestben Frans Timmermans, az Orbán-kormány legújabb ellensége

2019. március 4., 15:34

Szerző:

Díszdoktori címet kap a fővárosi Országos Politikatudományi és Közigazgatási Iskolától (SNSPA) Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) első alelnöke – írja a Maszol.

Az EU az egyik leghevesebb kritikusa a bukaresti és a budapesti kormánynak is, annyira, hogy – mint Orbán Viktor a múlt hét végén a Welt am Sonntagnak adott interjújában elárulta –, hamarosan ő váltja Jean-Claude Junckert, az EB elnökét a Fidesz bevándorlásellenes plakátjain, amelyeket a kormány közpénzből fizet. 

A bukaresti  oktatási intézmény tájékoztatása szerint a díszdoktori címet  jövő hétfőn adják át az I. Károly királyról elnevezett központi egyetemi könyvtár aulájában.

Frans Timmermans
Fotó: Európai Parlament

A 61 éves holland politikus az Európai Szocialisták Pártjának (PES) csúcsjelöltje a május 23-26 között megrendezendő EP-választáson.

2022. augusztus 10., 21:00

Vlagyimir Putyin orosz elnök érdekeit szolgálja, ha máshol is háború robban ki, de Koszovó felkészült arra, hogy ellenálljon egy esetleges szerb támadásnak – fogalmazott Albin Kurti koszovói miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott szerdai interjújában.