Dánia leggazdagabb emberének gyerekei is meghaltak a Srí Lanka-i terrortámadásokban

2019. április 22., 17:05

Szerző:

Dánia leggazdagabb emberének, az Asos fast fashion ruhamárka egyik vezérének három gyereke is a Srí Lanka-i robbantások áldozatai között vannak, írja az Independent alapján az Index.

Anders Holch Povlsen négy gyereke is az országban nyaralt a húsvéti szünetek alatt, egyikük négy nappal a robbantások előtt még posztolt is testvéreiről az Instagramra.

Povlsen sajtósa is megerősítette a három gyerek halálának hírét, többet viszont nem kívántak mondani az esetről, írja a The Guardian.

Anders Holch Povlsen

A férfi a 252. helyen áll 2019-ben a Forbes leggazdagabb embereinek a listáján, és övé Skócia teljes területének egy százaléka.

Húsvétvasárnap reggel, helyi idő szerint nyolc óra körül robbantássorozat rázta meg Srí Lankát, amelyben eddig 290-en haltak meg.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).