Brutális légitámadás ért egy menekültközpontot

A Bahmuttól 20 kilométerre nyugatra található Konsztantyinivka befogadóközpontjában öten haltak meg. 

2023. március 24., 13:25

Szerző:

Orosz légicsapás érte péntekre virradóra a kelet-ukrajnai donyecki régióban lévő Konsztantyinivka városát, öt ember, három nő és két férfi meghalt – közölte az ukrán katasztrófavédelem a Telegramon.

A Bahmuttól 20 kilométerre nyugatra történt támadás olyan épületet ért, amelyben humanitárius befogadóközpont is működött 

– tették hozzá a bejelentésben. 

Az ukrán főügyészség szerint a támadást Sz-300-as légvédelmi irányított rakétával követték el. 

Ugyancsak péntek reggel tüzérségi támadás érte a dél-ukrajnai Herszon megye Bilozerka nevű faluját, egy ember meghalt, négyen megsebesültek. Az ukrán hadsereg sajtóosztálya pénteken azt közölte a Telegramon, hogy egy nap leforgása alatt az orosz támadásoknak legkevesebb 9 civil áldozatuk volt, és 26-an megsebesültek.

(Kiemelt képünk: Az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálat által 2023. március 24-én készített és közzétett képen a mentők egy orosz rakétacsapás következtében lerombolt ház romjainál dolgoznak a donyecki Kosztyantyinivkában, a Donyecki területen. Fotó: Handout/Ukraine Emergency Service/AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.