Brüsszel a főbb pályaudvarain is oltópontokat nyit

Annak érdekében, hogy a régió lakosságának legalább 65 százaléka teljes védettséget élvezzen a koronavírussal szemben, hetente legalább 16 ezer oltást kell beadni.

2021. szeptember 9., 14:40

Szerző:

Oltópontot nyit Brüsszel a két legforgalmasabb pályaudvarán azért, hogy október végéig a régió teljes lakosságának legalább 65 százaléka teljes védettséget élvezzen a koronavírussal szemben, írja az MTI. A belga sajtóbeszámolók szerint az új oltópontok a belga főváros központi, Central nevű, a nemzetközi vonatok fogadását ellátó déli Midi pályaudvaron, illetve a szintén gyakran látogatott vasúttörténeti múzeumban nyílnak.

A főváros vezetése hangsúlyozta, az oltópontok a vasúti alkalmazottak és családtagjaik, az utazók, valamint mindazok számára elérhető, akik még nem kaptak védőoltást. Annak érdekében, hogy a régió lakosságának legalább 65 százaléka teljes védettséget élvezzen a koronavírussal szemben, hetente legalább 16 ezer oltást kell beadni.

A belga közegészségügyi hatóság csütörtöki tájékoztatása szerint a koronavírus-fertőzés terjedése az elmúlt hét nap viszonylatában háromszázalékos csökkenést mutat. Az elmúlt hétnapos periódusban 1958 volt az újonnan fertőzöttek átlagos napi száma. Jelenleg 704 beteget ápolnak belga kórházakban, köztük 219-en részesülnek intenzív ellátásban.

(Kiemelt kép: Az Európai Unió zászlói az Európai Bizottság épülete előtt Brüsszelben, 2021. július 6-án. Fotó: Dursun Aydemir / Anadolu / AFP)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).