Viagrát és péniszimplantátumokat is vásárolt a brazil katonaság

Nem mindennapi bevásárlólista.

2022. április 15., 18:43

Szerző:

Hatalmas botrány tört ki Brazíliában miután kiderült, amíg a kórházakban alig van gyógyszer, addig hadsereg nagy tételben vásárol potencianövelő gyógyszereket. A védelmi miniszter korábban félreértésre hivatkozott, és közölte: a Viagra szildenafil nevű hatóanyaga tágítja a tüdőereket, a beszerzés erre irányult, írja a 24.hu.

Néhány nappal később ugyanaz a képviselő egy újabb katonai beszerzés bizonyítékait hozta nyilvánosságra a France 24 szerint. Ebből kiderült, hogy a brazil hadsereg a Viagrák mellett hatvan darab péniszimplantátumot is rendelt. A protézisek darabjára tíz-tizenkétezer dollár (kb. 3,5 - 4,2 millió forint) közpénzt tapsoltak el, a beszerzés összköltsége pedig hétszázezer dollárnál (244 millió forintnál) is több volt. 

A honvédelmi minisztérium egyelőre nem reagált a hírekre.

(Kiemelt kép: EVARISTO SA / AFP)

Tegnap 21:59

Nem szabad megfosztani a nőket jogaiktól a reproduktív jogok területén, az Európai Unió kötelezettséget vállal arra, hogy az emberi jogokat, köztük a nők és a lányok jogait minden körülmények között védelmébe veszi – jelentette ki Helena Dalli, az Európai Bizottság egyenlőségért felelős tagja Strasbourgban hétfőn.