Azonosították a nashville-i iskolai lövöldözőt

Azonosították a nashville-i iskola lövöldözés elkövetőjét, aki lelőtt három diákot és három iskolai dolgozót.

2023. március 28., 12:57

Szerző:

Azonosították a nashville-i iskolai lövöldözőt, aki hétfőn lelőtt három diákot és három iskolai dolgozót. A 28 éves, transznemű Audery Elizabeth Hale az iskola egyik tanulója volt – írta a New York Times.

Nashville rendőrfőnöke a sajtótájékoztatón közölte, hogy a lövöldöző otthonában találtak egy búcsúlevelet, az iskola térképét, rajta megjelölve a kamerák és a bejárati pontok helyét. Hale-nél összesen három fegyver volt, ebből kettő legálisan vásárolt volt.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy a lövöldöző az iskolába egy oldalajtón jutott be, ahol már tüzet nyitott az ott levőkre, majd megindult az emeletre. A rendőrök végül a felső szint egyikén lőtték le.

A rendőrség megnevezte az áldozatokat is: Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs és William Kinney, mindannyian 9 évesek voltak, valamint Cynthia Peak (61), Katherine Koonce (60) és Mike Hill (61).

(Fotó: Anadolu Agency / Anadolu Agency via AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.