Az ukrán elnöki tanácsadó cáfolja az orosz csapatok kivonulásának Herszon városából

Ukrajna semmi jelét nem látja annak, hogy Oroszország harc nélkül kivonulna Herszon városából – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója szerdán a Twitteren.

2022. november 9., 20:02

Szerző:

A tisztségviselő szavai szerint az orosz csapatok jelentős része a városban maradt, ezenfelül további tartalékokat vonnak be a régióba. Hangsúlyozta, hogy Ukrajna a saját hírszerzésének hisz, nem a „hangszerelt” orosz nyilatkozatoknak. Jaroszlav Janusevics, Herszon megyei kormányzó arra szólította fel a régió lakosait, hogy ne hozzanak nyilvánosságra információkat az ukrán fegyveres erők műveleteiről. „Felszólítom Herszon megye lakóit és mindenkit, aki bármilyen információval rendelkezik a déli front eseményeiről, hogy kövesse az információs csendet. Ez nagyon fontos közös győzelmünk érdekében. Ne essen idő előtt eufóriába senki se! Bármit is mondjanak az oroszok, csak a hivatalos információforrásokban bízzanak” – hangsúlyozta a kormányzó.


Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Szergej Szurovikin, az Ukrajnában harcoló orosz erők parancsnoka a nap folyamán bejelentette az orosz csapatok visszavonását Herszon megyében a Dnyeper (Dnyipro) folyó bal partjára, hozzátéve, hogy „a kivonulási manővert a közeljövőben hajtják végre”.

(Kiemelt képünk illusztráció: Ukrán tüzérségi állások Herszon régióban. Fotó: Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Mintegy 2500 fókatetemet találtak a Kaszpi-tenger dagesztáni partjainál - közölte vasárnap hivatalos Telegram-csatornáján az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaság természeti erőforrások minisztériuma.