„Órákon belül megelőző csapás várható” – Megfenyegette Izraelt az iráni külügyminiszter

A Reuters szerint Hossein Amirabdollahian azt mondta az iráni állami televízióban, hogy a következő órákban „megelőző csapás várható” – hozzátéve, hogy Izrael nem teheti meg, hogy következmények nélkül lépjen fel a Gázai övezetben.

2023. október 17., 12:59

Szerző:

Irán és a Hezbollah elrettentésére az Egyesült Államok bejelentette, hogy egy második repülőgép-hordozót küld a Földközi-tengerre, épp amikor a palesztin Hamász vezető tisztviselőjével találkozott Katarban az iráni külügyminiszter – írja az Euronews.

ENSZ-csatornákon keresztül Irán felszólította Izraelt, hogy tartózkodjon szárazföldi hadművelet végrehajtásától a Gázai övezetben. Teheráni diplomaták úgy nyilatkoztak, hogy nem akarják a helyzet további eszkalációját, de egy teljes körű szárazföldi offenzíva esetén beavatkoznak – az Euronews szerint ezt erősítette meg Amirabdollahian kijelentése a tévében.

(Kiemelt kép: Az iráni hadsereg hivatala által 2023. augusztus 25-én rendelkezésre bocsátott képen katonák vesznek részt egy hadgyakorlaton, amelyen elektronikus hadviselési egységek vesznek részt, és amelyen Irán hazai tervezésű és gyártású katonai felszerelései szerepelnek, egy meg nem nevezett helyen. Iranian Army office / AFP)