Felfüggesztette az összes orosz légitársaság engedélyét az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség

Putyin ezt is megpróbálja megkerülni.

2022. március 15., 15:18

Szerző:

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) felfüggesztette az összes orosz légitársaság engedélyét. A döntés azután született meg, hogy az Európai Unió újabb szankciókat vezetett be Oroszország ellen. 

„A listában szereplő vállalatok nem használhatják a korábban megszerzett engedélyeket, ezek érvényességét felfüggesztették. Amíg ezeket nem állítják vissza, addig nem repülhetnek.”

 Az engedély felfüggesztése azt jelenti, hogy ezen légitársaságok egyáltalán nem repülhetnek. A polgári légiközlekedés által kiadott dokumentum hivatalosan bejegyzett okirat.

Itt van azok cégek listája, amelyek engedélyét felfüggesztették:

Aeroflot,
S7,
Volga-Dnepr,
Gazprom-Avia,
Ural Airlines,
Rossiya, Utair,
Pobeda,
Red Wings,
IFly,
Nord Wind,
Yakutia,
Yamal,
Alrosa,
Aviastar-TU,
JSC State Company 224 Escadrila de zbor,
Irkut Corporation,
Tupolev és Beriev.

Ugyanakkor semmissé nyilvánították azon cégek engedélyét is, amelyek pilótákat képeznek, repülőgépeket javítanak-tesztelnek, és sürgősségi helyzetekben repülhettek eddig.

Közben az UNIAN azt írja, hogy Vlagyimir Putyin aláírta azt a dokumentumot, amely engedélyezi az orosz légiközlekedési vállalatoknak, hogy külföldi gépekkel repüljenek, az uniós szankciók ellenére.

Sőt, a Duma elfogadta az Egyesült Oroszország párt kezdeményezését, hogy eladhassák a külföldi légitársaságokat, és államosítsák is őket, ha a vállalkozás elhagyja az orosz piacot, vagy „az indokolatlan felszámolás veszélye áll fenn” a szankciók miatt.

(Kiemelt kép: Budapest, 2017. augusztus 3. Az Aeroflot légitársaság VQ-BSE lajstromszámú, Airbus A320-214 típusú utasszállító repülőgépe végez leszállást a Liszt Ferenc Repülőtér 2-es kifutópályáján. Fotó: MTVA/Bizományosi / Máté Attila)

 

 

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.