Orosz köztévé: az atomháború után néhány mutáns marad csak életben

Ismét az atomháború lehetőségeit taglalták a Rosszija–1 orosz állami tévé egyik műsorában.

 

2022. június 6., 07:31

Szerző:

Putyin barátjaként ismert műsorvezető, Vlagyimir Szolovjev az adás elején nevetve beszélt arról, hogy ha nem emberek haláláról lenne szó, akkor ez a háború egy nagyon vicces dolog lenne, írja az Index. A műsorvezető arról is beszélt, hogy mivel egyre rosszabb Oroszország és a NATO viszonya előbb vagy utóbb, de ki fog törni egy atomháború.

„Ha minden így halad tovább, akkor csak néhány mutáns maradhat majd életben a Bajkál-tavon, minden más megsemmisül majd egy hatalmas nukleáris csapásban”

– fogalmazott Szolovjev, hozzátéve: ha hagyják, hogy a NATO újabb és újabb amerikai fegyvereket telepítsen az Oroszországgal szomszédos államokba, akkor annak ez lesz a vége.

„Csak idő kérdése lesz, hogy az ukránok eltalálják az egyik atomerőművünket, és akkor elkezdődik, mindenek vége lesz”

– mondta a műsorvezető.

(Kiemelt kép: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, videófelvételről készített képen tesztindítást végeznek a Szarmat interkontinentális ballisztikus rakétával az Arhangelszk megyei pleszecki kísérleti űrrepülőtérről 2022. április 20-án. Az orosz védelmi tárca szerint a Szarmat a világ legnagyobb hatóerejű és legnagyobb hatótávolságú rakétája. Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium)