Atomháború kirobbanásától fél Ferenc pápa

2018. január 15., 15:17

Szerző:

Ferenc pápa attól tart, hogy egy váratlan esemény atomháborúba sodorhatja a világot - írta az Ansa olasz hírügynökségre hivatkozva az MTI.

- „Elértünk egy határt. Elég egy váratlan esemény ahhoz, hogy háború törjön ki. Ezért el kell pusztítanunk az atomfegyvereket, és mindent meg kell tennünk a leszerelésükért”- mondta a Santiago de Chilébe tartó katolikus egyházfő az Egyesült Államok és Észak-Korea között egyre fokozódó feszültségre utalva.

Ferenc pápa egy atomháború kirobbanásának lehetőségére figyelmeztetett
Fotó: Twitter

A felszállás előtt kiosztott egy képet is a média képviselőinek, amelyet 1945-ben készítettek, miután az Egyesült Államok atombombát dobott Nagaszakira. Ezen egy fiú látható, aki a hátán cipeli a sírhoz testvére holttestét. "A háború gyümölcse" - mondta a képről.

Ferenc pápa nem tart a chilei úttól annak ellenére, hogy szombaton és vasárnap több templomot is felgyújtottak egyelőre ismeretlen tettesek. A támadók a pápai látogatásra vonatkozó írásokat is hátrahagytak a helyszínen, amelyekben megfenyegették a katolikus egyházfőt. A katolikus egyházfő chilei diákéveinek köszönhetően jól ismeri az országot és sok helyi barátja van.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.