Az amerikai külügyminiszter Törökországba érkezett, Erdoğan továbbált

Antony Blinken Törökországba érkezett éjszaka, a palesztin-izraeli konfliktus megfékezésére irányuló diplomáciai útjának következő állomására.

2023. november 6., 07:28

Szerző:

Blinken először látogat Törökországba azóta, hogy Izrael háborút indított a Hamász ellen, megtorlásul annak október 7-i támadásáért.

Blinken érkezése előtt könnygázzal és vízágyúval oszlatta szét a rendőrség azt a több száz tüntetőt, akik az amerikai erőknek otthont adó törökországi délkeleti légibázisnál tüntettek – írja a Telex a BBC értesülései alapján.

Erdoğan török elnök várhatóan nem találkozik Blinkennel.

(Kiemelt kép: ANKARA, TÖRÖKORSZÁG - NOVEMBER 06.: Antony Blinken (r), az Egyesült Államok külügyminisztere a török külügyminiszterrel, Hakan Fidannal való találkozója előtt a repülőtérre érkezik Ankarában, Törökországban 2023. november 06-án. Ercin Erturk / ANADOLU / Anadolu via AFP)

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.