Ámokfutók lövöldöztek egy dél-karolinai bevásárlóközpontban

Tizenkét ember sérült meg.

2022. április 17., 07:08

Szerző:

Ismeretlenek lövöldözni kezdtek egy Dél-Karolina állambeli plázában szombat délután az Egyesült Államokban.

Tizenketten sérültek meg, a sebesültek között van 15 és 75 éves is, kritikus állapotban vannak. Két ember akkor sérült meg, amikor a pánikoló tömeg megrohamozta a Columbiana Centre kijáratait.  Az ABC-nek William Holbrook seriff elmondta, hogy három személyt őrizetbe vettek a helyszínen, azonban az indítékuk ismeretlen. A seriff annyit mondott, hogy mindhárman fegyvert viseltek, és ismerték egymást.

(Kiemelt kép: Lövöldözés egy dél-karolinai plázában. Fotó: Peter Zay / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Tegnap 20:20

Fehéroroszországban négy hónappal Oroszország Ukrajna elleni háborújának megindulása után a helyi független sajtó tudomása szerint egyre többen kapnak katonai behívóparancsot, ezzel összefüggésben az ukrán vezérkar csütörtökön „rejtett mozgósításról" beszélt.

Tegnap 20:05

Törökország újból megvétózhatja a finn és a svéd NATO-csatlakozást, amennyiben a két ország nem teljesíti a háromoldalú megállapodásban rögzített vállalásait - közölte a török elnök az észak-atlanti szövetség madridi csúcstalálkozóját lezáró sajtótájékoztatóján.

Tegnap 19:51

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.