A túl hangos vécé miatt pereltek a szomszédok

19 éven át pereskedtek az illemhely miatt.

2022. január 17., 20:04

Szerző:

Kártérítést kapott a szomszéd lakás túl hangos vécéje miatt egy olasz házaspár. A zajos vécé miatt – amin négy testvér osztozott – 2003-ig visszamenőleg évente 500 eurós, azaz 178 ezer forintos kártérítést kötelesek fizetni. Ha mindez nem lenne elég, át is kell alakítaniuk a lakásukat, hogy megszüntessék a zajártalmat – közölte az MTI az olasz sajtó nyomán.

Az észak-olaszországi La Spezia városában lévő lakás mellékhelyisége egy nagyon vékony fal mögött volt. A szomszéd házaspár hálószobája épp a vékony fal mögött helyezkedett el. Az öblítőtartály hangja a szomszédokat „túlzott és aránytalan mértékben” zavarta – közölte az olasz legfelső bíróság. Mivel a sértett pár lakása nagyon kicsi, nem tudták áthelyezni az ágyukat.

„Ha a vécéöblítő működése túl hangos, sérti a szomszédok nyugalomhoz való jogát, ezért kártérítés illeti őket” – döntött a bíróság, amely ítéletében hivatkozik az Emberi Jogok Európai Egyezményére is. Az ítélet egy 19 éve zajló konfliktusnak vetett véget.

 (Kiemelt képünk illusztráció: Stockphoto)

 

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.