A párizsi rendőrök hasba lőttek egy nőt, aki azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát

A fegyvertelen nő azzal fenyegetőzött a Bibliothèque François-Mitterrand vasútállomáson, hogy felrobbantja magát, azt kiabálta, hogy „Allahu Akbar”. A francia rendőrök hasba lőtték. 

2023. október 31., 13:39

Szerző:

A francia terrorelhárító rendőrség lelőtt egy fegyvertelen nőt, aki állítólag járókelőket fenyegetett Párizsban – írja a BBC. Kedden reggel 9-kor a Bibliothèque François-Mitterrand vasútállomáson egy teljes fátylat –hidzsábot– viselő nő a hírek szerint azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát. A fegyvertelen nő állítólag azt kiabálta, hogy „Allahu Akbar” és miután nem volt hajlandó teljesíteni a rendőrségi utasításokat, hasba lőtték. A nő állapota kritikus. 

A BBC azt írja, hogy két vizsgálat is indult. Az egyik a nő ellen indult, akit terrorizmussal és megfélemlítéssel vádolnak, a másik nyomozás pedig az őt lelövő rendőr ellen indult. A történtek után Franciaország a legmagasabb szintre emelte a terrorfenyegetettség mértékét Párizsban.

(Kiemelt képünkön: Egy francia rendőr „Police identite judiciaire” feliratú kabátot visel, miközben a metróállomásról sétál, miután egy RER-vonaton fenyegetőző nőt lelőttek és megsebesítettek a rendőrök Párizsban, 2023. október 31-én. Fotó: Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP)