A magyar állam három óvodát is finanszírozott Maros megyében

Ma kezdődött az iskolai tanév Romániában.

2021. szeptember 13., 16:58

Szerző:

Magyar állami támogatással épült református bölcsődéket és óvodákat avattak fel Maros megyében. Koronkán egy régi egyházi épületet alakítottak át bölcsődévé mintegy 117 millió forintért. 

Erdőszentgyörgyön egy kétszintes épületet húztak fel, melyben két óvodai és két bölcsődei csoportot is létrehoztak. Az 550 négyzetméteres ingatlan 196 millió forintba kerül a magyar adófizetőknek. Nyárádszeredán egy egyházi tulajdonú épület lebontása után egy új bölcsődét építettek. Az új épület 348 négyzetméteres lett, és 140 millió forintba került. 

Az erdőszentgyörgyi bölcsőde és óvoda már egy éve megkezdte működését. A koronkai és a nyárádszeredai bölcsődéknek még várniuk kell az engedélyekre. „Erdőszentgyörgyön már adottak azok a feltételek, amelyek a gyermekek legjobb körülmények közötti fejlődéséhez kellenek” – fogalmazott az átadáson Brendus Réka, a miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságának főosztályvezetője.

(Kiemelt kép: Brendus Réka, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának erdélyi főosztályvezetője, Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke és Csibi Zoltán Attila, Erdőszentgyörgy polgármestere (b-j) átvágja a nemzeti színű szalagot az erdőszentgyörgyi református óvoda és bölcsőde ünnepélyes átadásán 2021. szeptember 13-án. Fotó: Kiss Gábor / MTI)