A külügy cáfol – nincs magyar áldozata a Hamász terrortámadásának

A The Wall Street Journal összesítése szerint magyar áldozata is van a Hamász terrortámadásának.

2023. október 16., 13:07

Szerző:

A magyar külügy cáfolja az értesülést – írja az Index.

A The Wall Street Journal összesítése után azonban a Külügyminisztérium közölte:

„Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az izraeli hatóságokkal, akik minden fórumon megerősítették, hogy nem tudnak magyar áldozatról. Ezt alátámasztja, hogy sem a Külügyminisztériumhoz, sem a tel-avivi nagykövetségünkhöz nem érkezett ellentétes információ egyetlen csatornán sem, és bejelentést sem kaptunk eltűnt magyar állampolgárról”

– mondta Paczolay Máté külügyi szóvivő az Indexnek, hozzátéve, hogy az izraeli hatóságok tudatában vannak a közösségi médiában terjedő infografikának, aminek kapcsán közölték a magyar féllel, hogy az ott feltüntetettek nem az ő hivatalos közlésükön alapszanak.

„Az izraeli hatóságok azt kérik, hogy a számunkra – hivatalos csatornákon – közölt tájékoztatást vegyük alapul, ami alapján továbbra sincs magyar áldozata a tragédiának. A magyarok, akikkel a külügy folyamatos kapcsolatban van, rendkívül nehéz helyzetük ellenére épségben vannak, de a biztonsági körülmények miatt többször is tartózkodási helyet kellett változtatniuk az elmúlt napokban”

– tette hozzá Paczolay.

(Kiemelt kép: a 2023. október 10-i izraeli légicsapás után füst gomolyog a gázai rafahi határátkelőnél. A szemtanúk szerint a csapás az egyiptomi és a palesztin terület közötti senkiföldjét érte, és a palesztin oldalon lévő csarnokot megrongálta. MONDTA KHATIB / AFP)