A járvány miatti lezárás elleni tüntetés eredménye: tovább tarthat a lezárás

Ezrek tüntettek az ausztráliai Új-Dél-Walesben a koronavírus-járvány miatti lezárások ellen.

2021. július 25., 06:56

Szerző:

Az ausztrál tagállam elnöke szerint a tüntetés miatt még tovább tarthat majd a lezárás, mert a demonstráció miatt tovább emelkedhet a fertőzések száma. „A tegnapi tüntetés miatt nagyon elkeseredtem. Remélem, hogy nem gerjeszti majd a demonstráció még jobban a járványt, de nem lehet kizárni" – mondta Gladys Berejiklian újságíróknak.

A tagállamban elsősorban az indiai eredetű, a vuhani alapvírusnál és a többi variánsnál is agresszívebben fertőző delta változat miatt emelkedik június óta a fertőzések száma. Szombatról vasárnapra 141 új fertőzést regisztráltak, hattal többen, 43-an szorultak a kórházakban intenzív ápolásra, ketten pedig meghaltak a koronavírus okozta szövődmények miatt. Egyikük harmincas éveiben járó nő, akinek nem volt semmilyen alapbetegsége – írja az MTI.

A lezárás Sidney-ben eredetileg július 30-ig tart, de várhatóan meg fogják hosszabbítani, mivel a helyzet nem javul. Világviszonylatban a 26 millió lakosú Ausztráliának mindazonáltal eddig igen jól sikerült megfékeznie a koronavírus-járvány hullámait: másfél év alatt összesen 32 600 koronavírus-fertőzést jegyeztek fel és 918 halálesetet.

 

(Kiemelt képünk illusztráció: People cross partially empty George street during the first day of lockdown in Sydney, Australia, Saturday, June 26, 2021. The Australian state of New South Wales (NSW) on Friday announced COVID-19 lockdown in the capital Sydney after a new wave of COVID-19 outbreak in the city. Steven Saphore / Anadolu Agency via AFP)