A francia szélsőjobb vezére Budapesten: ma találkozik Orbán Viktorral

A magyar történelmet is meg akarja ismerni.

2021. október 26., 06:46

Szerző:

Marine Le Pen hétfő óta van Budapesten, a Parlamentben, a Hősök terén és a Duna-parti holokauszt emlékműnél is járt már – derült ki a Twitteren megosztott posztjából, amelyben azt írja, nemcsak az Országház építészeti szépségeivel, hanem a magyar történelemmel is igyekszik megismerkedni.

A francia szélsőjobboldal vezéralakja érkezése után azonnal a Ferihegyről posztolt, de járt a Hősök terén, ahol a kommunista diktatúra áldozatairól emlékezett meg, majd a Parlamentbe ment, ezután pedig megtekintette a Duna-parti holokauszt-emlékművet is. Orbán és Le Pen keddi találkozója a karmelitában lesz, ahol ott lesz Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke is – írja a Telex.

Orbán nem csak Le Pennel találkozik a francia elnökválasztás előtt: egyik kihívójával Éric Zemmourral is összefutott. Zemour különutas a politikában: a tömeges bevándorlás ellen szónokol, talán még hangosabban, mint ahogy azt Le Pen teszi. Zemmour egyelőre még nem jelentkezett be hivatalosan elnökjelöltnek, de ha megteszi, kifoghatja a szelet Le Pen vitorlájából.

(Kiemelt kép: Nanterrre, 2021. június 27. Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés párt vezetője sajtóértekezletet tart a Párizs melletti Nanterre-ben a franciaországi regionális választások második fordulójának estéjén, 2021. június 27-én. MTI/EPA/Ian Langsdon)