A britek engedélyezték a Pfizer beadását gyerekeknek

June Raine professzor kiemelte: minden adat arra utal, hogy a Pfizer/BioNTech-oltóanyag alkalmazásának előnyei messze felülmúlják a kockázatokat a gyerekek körében is.

2021. június 4., 20:23

Szerző:

Engedélyezte pénteken a brit gyógyszerfelügyelet (MHRA) a 12-15 éves korosztály beoltását a Pfizer és a BioNTech vállalatok által a koronavírus ellen közösen kifejlesztett vakcinával.

June Raine, az MHRA vezérigazgatója a közleményhez fűzött nyilatkozatában hangsúlyozta: a hatóság a klinikai hatásvizsgálati adatok gondos tanulmányozása után meggyőződött arról, hogy a Pfizer/BioNTech-vakcina hatékony és biztonságos ebben a korcsoportban is.

Raine professzor kiemelte: minden adat arra vall, hogy a Pfizer/BioNTech-oltóanyag alkalmazásának előnyei messze felülmúlják a kockázatokat a gyerekek körében is.   

A tavaly decemberben kezdődött nagy-britanniai oltási kampány eddig a felnőtt lakosságra terjedt ki.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.