75 métert zuhant egy Tesla, de az utasok túlélték

A Tesla négy utasa az elképesztő szerencsének köszönhetően túlélte a zuhanást.

2023. január 3., 17:30

Szerző:

75 méter zuhant egy Tesla Kalifornia északi partvidékén, a Pacific Coast Highway Devil's Slide-ként is ismert útszakaszán San Franciscótól 24 kilométerre délre. Az autóban két felnőtt és két kisgyerek utazott, csodával határos módon mind a négyen túlélték a zuhanást, súlyos sérülésekkel szállították őket kórházba – írja a Telex. 

A meredek, kanyargós útszakasz arról kapta a nevét, hogy gyakran fordulnak elő itt halálos kimenetelű balesetek. A Tesla – a tűzoltóság közleménye szerint – többször is megpördülhetett a levegőben, mielőtt földet ért. Az autó végül a kerekein landolt a sziklához ékelődve, alig néhány méterre a partvonaltól.

Az autóban utazó 4 éves kislány, 9 éves kisfiú és a két felnőtt is túlélte a balesetet. A tűzoltók a gyerekeket a hátsó szélvédőn keresztül tudta kiemelni, őket mentőkosárban, kézi erővel húzták fel az útra, és mentővel szállították őket kórházba, a mentőszolgálat közleménye szerint „mozgásszervi sérülésekkel”. A két felnőtt súlyosabb sérüléseket szenvedett, őket helikopterrel kellett kórházba szállítani – írja a lap. 

(Fotó: Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.