75 métert zuhant egy Tesla, de az utasok túlélték

A Tesla négy utasa az elképesztő szerencsének köszönhetően túlélte a zuhanást.

2023. január 3., 17:30

Szerző:

75 méter zuhant egy Tesla Kalifornia északi partvidékén, a Pacific Coast Highway Devil's Slide-ként is ismert útszakaszán San Franciscótól 24 kilométerre délre. Az autóban két felnőtt és két kisgyerek utazott, csodával határos módon mind a négyen túlélték a zuhanást, súlyos sérülésekkel szállították őket kórházba – írja a Telex. 

A meredek, kanyargós útszakasz arról kapta a nevét, hogy gyakran fordulnak elő itt halálos kimenetelű balesetek. A Tesla – a tűzoltóság közleménye szerint – többször is megpördülhetett a levegőben, mielőtt földet ért. Az autó végül a kerekein landolt a sziklához ékelődve, alig néhány méterre a partvonaltól.

Az autóban utazó 4 éves kislány, 9 éves kisfiú és a két felnőtt is túlélte a balesetet. A tűzoltók a gyerekeket a hátsó szélvédőn keresztül tudta kiemelni, őket mentőkosárban, kézi erővel húzták fel az útra, és mentővel szállították őket kórházba, a mentőszolgálat közleménye szerint „mozgásszervi sérülésekkel”. A két felnőtt súlyosabb sérüléseket szenvedett, őket helikopterrel kellett kórházba szállítani – írja a lap. 

(Fotó: Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

 

17:44

A finn, a norvég, a dán és az izlandi szakszervezetek is távoznak a Nemzetközi Újságíró Szövetségből. Szerintük a szervezet antidemokratikusan működik, pénzügyeit etikátlanul kezeli, és kifogásolták, hogy a szövetség nem zárta ki az Orosz Újságíró Szövetség azon alkalmazottait, akik az oroszok által megszállt ukrajnai területeken kezdtek el dolgozni.

2023. január 31., 15:30

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke hétfőn egy újságíró kérdésére válaszolva azt mondta, hogy nem küld F-16-os vadászgépeket Ukrajnába. Nagy-Britannia és Németország vezetője is kizárta, hogy repülőket küldene a háború sújtotta országba. Franciaország és Lengyelország ugyanakkor nem zárkóznak el a lehetőségtől, de semmiképpen sem kerülnék meg a NATO-t a kérdésben.