25-re nőtt a dakkai toronytűz halálos áldozatainak száma

2019. március 29., 09:44

Szerző:

Huszonötre emelkedett a dakkai toronyházban pusztító tűzvész halálos áldozatainak a száma, a holttesteket sikerült azonosítani – közölte pénteken a rendőrség.

Épülettűz Bangladesben Épülettűz Bangladesben
Fotó: MTI/EPA/Monirul Alam

A tüzet sikerült megfékezni, helyszíni beszámolók szerint a csütörtökön lángra kapott 22 emeletes toronyház már nem füstöl, de a tűzoltók és a igazságügyi orvosszakértők még mindig a helyszínen vannak.

A tűzvészben mintegy hetvenen sérültek meg, őket kórházba szállították.

A 22 emeletes toronyház hetedik emeletén ütött ki tűz. Több szemtanú is arról számolt be, hogy a lángok elől menekülve több ember kiugrott az ablakon. A mentést a 22 tűzoltó alakulat mellett helikopterek is segítették, és kivonult a hadsereg, a haditengerészet, a légierő és a rendőrség több egysége is.

A tűz oka egyelőre nem ismert. Az épület a főváros előkelő Banani nevű városrészében található. 

Februárban Dakka óvárosának Csavkbazar nevű negyedében ütött ki tűz egy négyemeletes épületben, amelyben lakások mellett gyúlékony vegyszerek, valamint műanyagok tárolására használt raktárhelyiségek is voltak. A tűzvészben akkor 71 ember vesztette életét.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.