160-al hajtott a Szivárvány hídra egy autó, azután felrobbant

Leállt a buffalói repülőtér, a határátkelőt is lezárták.

2023. november 22., 22:16

Szerző:

Felrobbant egy autó az Egyesült Államokat Kanadával összekötő Szivárvány hídon – írja a BBC híradása alapján a Telex. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy az autóban ülő két ember meghalt, és az amerikai és a kanadai kormány is szorosan követi az események alakulását.

Niagara Falls önkormányzata szerint az autó a kanadai oldalról próbált bejutni az USA-ba. A BBC információ szerint egy határőr megsérült, de nincs életveszélyes állapotban.

Egy ontarioi szemtanú azt mondta, hogy az autó 160-nal száguldott el előtte, majd a nekiment egy kerítésnek, a levegőbe repült és felrobbant, mint egy tűzgolyó. A férfi azt mondta, hogy az autó az USA-ból ment át Kanadába, és a BBC is megjegyezte, hogy a szemtanúk többször ellent mondtak egymásnak. A hivatalos amerikai közlemények szerint az autó Kanada felé tartott.

A környéket ellepték a rendőrök, és a hatóságok több másik határátkelőt is lezárták, valamint a buffalói repülőtér sem üzemel. Az USA-ban pont most jön a hálaadás, amikor rengetegen utaznak.

(Kiemelt képünk forrása: X)

 

18:31

Ukrajna 2024-ben nemcsak védekezik az országot támadó orosz hadsereg ellen, hanem új ellentámadást is készít elő – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a FoxNews amerikai hírtelevíziónak az ukrajnai frontvonal közelében adott interjújában, amelyet az Ukrajinszka Pravda hírportál pénteken szemlézett.

Kötelező lesz a Putyinnal készített két órás interjú elemzése és oktatási használata az orosz iskolákban. Putyin mondanivalója annyira jelentős oktatási forrás, hogy társadalomismeret, történelem, irodalom, számítástechnika és az idegen nyelvű órákon is javallott azt elemezni.