160-al hajtott a Szivárvány hídra egy autó, azután felrobbant

Leállt a buffalói repülőtér, a határátkelőt is lezárták.

2023. november 22., 22:16

Szerző:

Felrobbant egy autó az Egyesült Államokat Kanadával összekötő Szivárvány hídon – írja a BBC híradása alapján a Telex. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy az autóban ülő két ember meghalt, és az amerikai és a kanadai kormány is szorosan követi az események alakulását.

Niagara Falls önkormányzata szerint az autó a kanadai oldalról próbált bejutni az USA-ba. A BBC információ szerint egy határőr megsérült, de nincs életveszélyes állapotban.

Egy ontarioi szemtanú azt mondta, hogy az autó 160-nal száguldott el előtte, majd a nekiment egy kerítésnek, a levegőbe repült és felrobbant, mint egy tűzgolyó. A férfi azt mondta, hogy az autó az USA-ból ment át Kanadába, és a BBC is megjegyezte, hogy a szemtanúk többször ellent mondtak egymásnak. A hivatalos amerikai közlemények szerint az autó Kanada felé tartott.

A környéket ellepték a rendőrök, és a hatóságok több másik határátkelőt is lezárták, valamint a buffalói repülőtér sem üzemel. Az USA-ban pont most jön a hálaadás, amikor rengetegen utaznak.

(Kiemelt képünk forrása: X)

 

07:13

Késes támadást ért hétfő este egy járőröző terrorelhárító katonát Párizsban. A késelés a Gare de l'Est pályaudvar közelében volt. Az elkövetőt előállították - közölte Gérald Darmanin belügyminiszter az X közösségi oldalon. A katona rendőrségi források szerint a bal vállán szenvedett könnyebb sebesülést, eszméleténél van, kórházba szállították.