Kedd éjjel meghalt Zsombor, a daganatos kisfiú, akinek a gyógyulásért civilek és hírességek is összefogtak

2020. február 5., 14:18

Szerző:

„Ma éjjel elmentem a csillagok közé, Rövid földi létem itt, most, véget ért. Maradtam volna még, hisz volt ezernyi célom… De testem elfáradt, lelkem nyugodni tér. De örökre itt hagyom Nektek szívem szeretetét és mosolyom melegét.”

Ezzel az üzenettel búcsúztak szülei a 13 éves egri kisfiútól, aki kedden éjszaka hosszú betegség után elhunyt.

Zsombor 5 éve küzdött egy kisagyi daganattal. Rengeteg műtéten esett át, sugárterápiát is kapott, sokáig úgy látszott, eredményesen. Azonban tavaly decemberben újabb daganatot fedeztek fel nála, a drága külföldi kezelésre gyűjtés is indult – írta az Egerhirek.

Zsombor talán utolsó esélye egy kölni klinikán elérhető terápia volt, a gyermek szülei felvették a kapcsolatot az intézettel és megkezdődtek az előkészületek a kisfiú fogadására. A család az első vizsgálatokra összegyűjtötte a pénzt. Zsomborért a Bátor Kicsi Lélek Alapítvány is összefogott és adománygyűjtést indított.

A kisfiún hírességek is megpróbáltak segíteni. Február 6-án, azaz csütörtökön lett volna egy jótékonysági koncert „Együtt Zsomborért” elnevezéssel, ahol operett- és musicalsztárok álltak volna színpadra a Marczibányi téren. A fellépők közül Dolhai Attila volt, aki a támogató közönséggel közölte hírt, hogy a koncert elmarad, mert Zsombor elment az elmúlt éjszaka – közölte a Blikk.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.