Zord időjárásra készüljünk

Egy időre véget ér a napsütés, lehűlés várható országszerte. Visszatérnek a fagyos hajnalok. Jövő héten havazás várható.

2013. január 5., 18:56

Szerző:

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható csapadék: északkeleten, keleten havazás, máshol eső, havas eső, esetleg hó hullhat. Újra megerősödik az északnyugati szél, írja a

koponyeg.hu.

Hétfőn marad a borongós idő, és főleg eleinte lehet eső, havas eső, majd egyre inkább hó. Lehűlés várható.

Kedden újabb vegyes halmazállapotú csapadék érkezhet. Szerda estétől, csütörtöktől viharos északnyugati, majd északi széllel több hullámban egyre hidegebb levegő érkezhet hazánk térségébe.

Az

idokep.huszerint vasárnap hajnaltól ismét felhők érkeznek fölénk, főként a nap második felében várható több helyen csapadék: nyugaton eső, zápor, később keleten, északkeleten havazás, hózápor formájában. Hazánk egy részén mérséklődik a szél, ám a Dunántúlon délután újra megerősödik a légmozgás.

Hétfőn szeles idő várható a Dunántúlon helyenként hózápor, havas eső előfordulhat, de a csapadék estére mindenhol megszűnik.
Kedden és szerdán szárazabb idő várható, keleten téliesebb, nyugaton enyhébb lesz az idő. A légmozgás is mérséklődik. A hét közepére átmeneti melegedés körvonalazódik, majd hétvégétől újra téliesebbre fordulhat az idő.