Időjárás: szerdán újra főszerepet kapnak a zivatarok

Folytatódik a nyáriasan meleg, de roppant szeszélyes időjárás: a borongós égkép mellett zivatarok, viharos szél és felhőszakadás is előfordulhat.

2024. június 25., 16:23

Szerző:

Szerdán hajnalban erőteljes felhőképződésre készülhetünk, a kialakuló zivataros rendszer délről észak felé átvonul hazánk felett. Helyenként felhőszakadás előfordulhat. Legkevésbé északkeleten várható csapadék. Erős, viharos széllökések csak zivatarok környezetében lehetnek – írja előrejelzésében a HungarMet. Eszerint a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között várható.

Az elvonuló zivatarrendszer mögött aztán délelőtt a legtöbb helyen átmenetileg csökken a felhőzet és a csapadék esélye. A nyugati, délnyugati tájakon viszont több maradhat a felhő. Ugyanakkor délutántól ismét egyre többfelé valószínű záporok, zivatarok kialakulása felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében, melyek estére rendszerbe szerveződnek. Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak – figyelmeztet a HungaroMet. A déli, délkeleti szél a zivatarokat leszámítva legfeljebb élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Hans Lucas via AFP)