Félpályán újraindítják a forgalmat azon a szakaszon, ahol leomlott az útmenti támfal

Hétfőn 19 órától félpályán megindulhat a forgalom a 12-es főút zebegényi szakaszán – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

2022. június 13., 19:12

Szerző:

Emlékeztettek: a 12-es főutat Nagymaros és Zebegény között június 9-én, csütörtökön le kellett zárni, mivel a heves esőzések miatt a 18-as kilométernél az út menti támfal leomlott és elzárta az útpályát, a sárlavina miatt pedig a főút és a kerékpárút is járhatatlanná vált.

Azt írták, hogy ezen a szakaszon szakembereik az elmúlt napokban – hétvégén is – folyamatosan végezték és végzik jelenleg is a takarítási munkákat.

A kimosott töltés és a főút menti területek helyreállításán a MÁV jelenleg is dolgozik, ezért a továbbiakban szükséges a félpályás korlátozás fenntartása – ismertették.

Közölték, hogy a 12-es főúton a kihelyezett betonelemeknél a félpályás irányítást nagy hatótávolságú jelzőlámpa biztosítja, a szakaszon emellett 40 km/órás sebességkorlátozás is érvényben lesz, a jelzőlámpák fázisideje és a biztonságos „kiürítési idő” miatt a várakozási idő 7 perc is lehet, emiatt a szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik.

Zebegény lakott területén belül, a sárelöntés helyszínén csúszósúttest-veszélyt jelző és 30 km/órás sebességkorlátozásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a tisztítási munkák teljes elvégzéséig – olvasható a közleményben.

(Kiemelt kép: Munkagépek dolgoznak 2022. június 9-én a 12-es főúton Nagymaros és Zebegény között, ahol a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt beomlott a domboldal. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Ukrajna és Moldova mellett Grúziának is meg kellett volna kapnia az európai uniós tagjelölti státuszt, ennek elmaradása megmagyarázhatatlan, érthetetlen és Európa szempontjából is káros – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Tbilisziben.