Hivatalos: kormánybiztos lesz Hoppál Péter, megvan az utódja is

Csák János miniszter február 1-jétől Závogyán Magdolnát nevezte ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kultúráért felelős államtitkárának; Hoppál Péter pedig kormánybiztosként folytatja munkáját.

2022. december 21., 17:02

Szerző:

Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet jelenlegi igazgatója 2015. és 2018. között kultúráért felelős helyettes államtitkárként dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériumában, ahol akkor Hoppál Péter töltötte be a kultúráért felelős államtitkári posztot – közölték.

Mint írják, a tárca tavaszi megalakulása óta eltelt időben a tárca kulturális területén a kormányzati feladatok által szükségessé vált új struktúra kialakításában kiemelkedő szerepet játszó

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár február 1-jétől kormánybiztosként segíti tovább a magyar kulturális élet feladatait.

Fő felügyeleti területei közé tartoznak majd olyan hazai és nemzetközi programsorozatok, mint a 200 éve született Petőfi Sándor költőre emlékező Petőfi 200, a Kölcsey Ferenc által 200 éve írt Himnuszról szóló megemlékezés vagy a százéves modern török államiság előtt tisztelgő magyar-török évad.

Ezekben a szankciók okozta nehéz időkben is arra törekszik a kormány, hogy a tervezett kiemelt kulturális események hiánytalanul megvalósuljanak – áll a közleményben.

(Kiemelt kép: Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár beszédet mond a Klebelsberg 100 kiadvány bemutatóján a Magyar Nemzeti Múzeumban 2022. december 21-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.