Figyelem! Jégeső és viharos szél érkezik

Főként a Dunántúlon egyre nagyobb területen vastagszik is a felhőtakaró, és a késő délutáni, esti órákban indul a „főműsor” – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2022. június 22., 09:05

Szerző:

Magasszintű felhőzet terjeszkedik keleti irányba, a legtöbb (szűrt) napsütés az északkeleti megyékben valószínű. Ezzel szemben főként a Dunántúlon egyre nagyobb területen vastagszik is a felhőzet, és ott késő délután már egyre több zápor, zivatar alakulhat ki – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Jobbára mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok környezetében erős, esetleg viharos széllökések előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 26 és 32 fok között valószínű, de a tartósan vastag felhőzettel borított tájakon ennél alacsonyabb értékek is lehetnek. Késő estére többnyire 18 és 26 fok közé hűl le a levegő.

A veszélyjelzés ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy napközben esetleg az északnyugati, nyugati határszél közelében előfordulhat egy-egy zivatar. Késő délutántól, estétől nyugat felől ismét megnő a zivatarhajlam.

Zivatarokra főként a Dunántúlon lehet számítani, amelyek mellé elsősorban felhőszakadás társul. A Dráva térségében heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket jégeső és viharos széllökés kísérhet.

A záporos, zivataros csapadékzóna várhatóan délkeleti irányban terjed majd tovább és csütörtök napközben hagyhatja el az országot.

(Kiemelt képünk illusztráció. Esernyőt tartó férfi a jégesőben Budapest belvárosában 2020. június 14-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.